Voluntariat per la llengua

Dimarts, 2 de febrer de 2021 a les 00:00

Vols formar part d'una parella lingüística?

Apunta't al Voluntariat per la llengua: és fàcil, divertit i enriquidor!

El Voluntariat per la Llengua s’encarrega de fer parelles, entre un voluntari que parla habitualment català i un aprenent que ja en té coneixements, però que vol guanyar més confiança i fluïdesa a l’hora de parlar-lo.

Un cop formades les parelles, segons les preferències i horaris, la dinàmica és senzilla i flexible: cada parella decideix l’horari i el lloc de les trobades.

Les restriccions sanitàries i de mobilitat derivades de la Covid-19 no han aturat les ganes d’aprendre català i d’ajudar a qui l’està aprenent. Amb tot, es recomana a les parelles lingüístiques la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua, que facilita la pràctica del català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videotrucada (WhatsApp, Skype, Zoom, Teams...).

Si tens ganes de fer créixer el català i fer noves coneixences, inscriu-t’hi com a voluntari o voluntària.

Si tens ganes de perdre la vergonya i llançar-te a parlar en català, inscriu-t’hi com a aprenent o aprenenta. És una experiència molt positiva i enriquidora per a totes dues parts.

Per participar-hi només cal ser major d’edat i disposar d’una hora a la setmana.

Les inscripcions es poden fer en línia a través del portal www.vxl.cat. També et pots posar en contacte amb el Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental per telèfon al 634 757 138 o per correu a vallesoriental@cpnl.cat

28 de gener de 2021

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana. www.cpnl.cat

 

Darrera actualització: 02.02.2021 | 14:32