Setmana sense fum del 25 al 31 de maig

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 00:00

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), en la que es va involucrar la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb altres entitats locals, per unificar els missatges del Dia mundial sense tabac, que se celebra el 31 de maig
L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

Malgrat que el coronavirus SARS-CoV-2 ha canviat el nostre món, el consum de tabac continua matant 10.000 persones cada any a Catalunya. Conseqüentment, en temps de coronavirus continua sent important mantenir la XXII Setmana Sense Fum, que enguany se celebra del 25 al 31 de maig, atès que els fumadors són més vulnerables a la COVID-19, encara que de manera diferent i adaptant-nos a aquesta nova realitat.

És per això que us encoratgem que, fins al 5 de maig, empleneu l’Enquesta, amb la que es pretén conèixer el consum i l‘opinió de la població general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Les dades recollides serviran per a l’elaboració d’un informe que es farà públic mitjançant nota de premsa de l’ASPCAT abans de començar la Setmana Sense Fum.

Us agraïm la vostra col·laboració i us animem a participar i a donar la màxima difusió en el vostre àmbit al llarg de tot el mes de maig, especialment, durant la Setmana de referència (del 25 al 31 de maig 2021).

Darrera actualització: 26.04.2021 | 11:16