Salut implanta noves mesures per fer front a l’actual situació epidemiològica i assistencial

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 01:00

Davant de l'empitjorament de les dades epidemiològiques i assistencials, a partir de dijous els contactes estrets hauran de fer quarantena, excepte residents en centres amb elevada cobertura de dosis de record i professionals sanitaris i sociosanitaris. Salut també imposa la quarantena per als contactes estrets de positius, manté la prioritat d’impulsar la dosi de record en persones de 60 anys o més i inicia la vacunació de reforç també als vacunats amb AstraZeneca.

Més informació al Departament d'Interior  i al Canal Salut.

 

A més, a falta de la validació per part del TSJC, el govern vol limitar les trobades a un màxim de 10 persones, recuperar el toc de queda, tancar l'oci nocturn per frenar l'òmicron i reduir els aforaments del 50% al 70% als sectors de la restauració, el comerç, gimnasos i cultura.

Quarantena per als contactes estrets

L’evolució de l’epidèmia a Catalunya ha fet avançar el protocol assistencial i de salut pública cap a una segona fase de mitigació: a partir d’aquest dijous, 23 de desembre, s’haurà de fer quarantena si s’és contacte estret d’un positiu tant si s’està vacunat com si no, amb dues excepcions: els residents en centres residencials amb una cobertura de dosis de record superior al 85%, i els professionals sanitaris i sociosanitaris, als quals s’aplicarà el protocol de proves diagnòstiques que correspongui.

L’elevada transmissió comunitària actual, amb uns 5.000 casos diaris, fa necessària aquesta quarantena per als contactes estrets i, conseqüentment, que la realització de proves per a aquests contactes només es limiti ara a les persones amb símptomes i als estudis de casos de brots rellevants, on aquesta pràctica resulta ara més efectiva. No obstant això, qualsevol persona en quarantena que tingui símptomes haurà de contactar amb el sistema de salut si té símptomes, per tramitar la baixa, etc.

 

Accions prioritàries de vacunació

Salut prioritza seguir impulsant la dosi de record en persones de 60 anys o més i en persones vacunades amb Janssen. També se seguirà impulsant la primovacunació en persones de 12 i més anys, això com la dels residents en centres sanitaris i sociosanitaris, professionals sanitaris i sociosanitaris.

Un altre fet rellevant és l’obertura, a partir d’avui, de la vacunació de record a persones vacunades amb AstraZeneca, de qualsevol edat, que facin més de tres mesos de la darrera dosi.

Per últim, es preveu anar incorporant progressivament a la vacunació de record els grups d’edat de més de 40 anys que faci més de sis mesos de la darrera dosi, començant amb les persones més grans.

Darrera actualització: 21.12.2021 | 13:04