Oberta la convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges de propietat privada en entorns rurals

Dijous, 11 d’abril de 2024

Us informem de que el departament de Territori ha obert ja la convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges de propietat privada per primera residència situats en entorns rurals.

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia el dia 17 d'abril de 2024 a les 09:00:00 hores i finalitza el dia 28 de juny de 2024 a les 14:00:00 hores, ambdós inclosos.

Accés a la Resolució

El programa té per objectiu contribuir a evitar la pèrdua de població al món rural i de muntanya i el seu àmbit d'actuació és:

  • Municipis de menys de 500 habitants de Catalunya.
  • Municipis de fins a 1.000 habitants que formin part de les comarques de la Terra Alta, les Garrigues, el Ripollès, el Priorat i la Ribera d'Ebre.
  • Tots els municipis de la Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, inclosos els nuclis agregats. En queden exclosos el nuclis principals de les capitals de comarca (Vielha, el Pont de Suert, Sort, Tremp, la Seu d'Urgell i Puigcerdà).

L'import màxim de la subvenció serà del 50% del pressupost i s'estableixen tres línies d'actuació:

  • Els honoraris de redacció de projectes tècnics de rehabilitació.
  • Actuacions de millora de l'eficiència energètica.
  • Obres que tinguin per objecte el compliment dels requisits bàsics de seguretat, d'habitabilitat i de funcionalitat.

En queden exclosos habitatges per ús turístic o de segona residència. La convocatòria no està sotmesa a concurrència competitiva i s’anirà executant a mesura que es resolguin sol·licituds. Us recomanem que les persones interessades revisin la base 4 de la convocatòria, que estableix els requisits que cal complir amb anterioritat la presentació de les sol·licituds.

Darrera actualització: 11.04.2024 | 10:30