Novetats Visor de dades "Casos COVID-19 per municipi"

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 02:00

Aquest estiu la Diputació de Barcelona va crear aquest visor, que mostra els casos positius i sospitosos per a les localitats majors de 200 habitants de la província, i de defuncions en les seves comarques de referència, amb la finalitat què els municipis poguessin conèixer la situació de la pandèmia a escala local. 

Enllaç al visor

Ara, amb la voluntat d'incorporar altres dades d'interès que ajudin als municipis a la presa de decisions per afrontar la pandèmia, hem afegit un nou gràfic amb l'evolució dels casos positius per edat.

Si bé no hi ha dades per edat d'àmbit municipal, s'utilitzen les referides a l'àmbit territorialment més proper al municipi, l'Àrea de Gestió Assistencial (AGA) a què està adscrit. Les AGA són delimitacions de gestió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest nou gràfic mostra els casos confirmats amb una PCR positiva, però no té en compte els casos positius detectats per testos ràpids serològics o per ELISA; presenta les dades en format percentual de cada grup d'edat en relació amb el total de positius; i per tal de suavitzar les fortes oscil·lacions, cada dada representa la mitjana mòbil dels 7 dies anteriors.

Com sempre, les dades provenen del Portal de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya  i s'actualitzen diàriament.

Una altra novetat està en el gràfic d'evolució diària de casos per municipis, ja existent. Hem diferenciat tres grans períodes (1r estat d'alarma, desescalada i 2n estat d'alarma) mitjançant la utilització de tons cromàtics diferents en les columnes corresponents, amb l'objectiu de  poder relacionar la situació epidemiològica amb les mesures de contenció vigents en cada moment.

 

Darrera actualització: 19.11.2020 | 11:12