Noves línies de bus al Parc Natural del Montseny

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 00:00

A partir del dissabte 9 d’abril, la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya posen en servei  noves línies de Bus Parc per accedir els caps de setmana i festius al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, per anar a Collformic, Viladrau i al poble de Montseny.

Bus ParcBus Parc

 

Les tres noves línies del Montseny es van testejar amb èxit en prova pilot la tardor passada, entre el 9 d’octubre i el 7 de novembre. Es tracta de la 576 entre l’estació de Palautordera (R2Nord) i el poble de Montseny (passant per Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera); la 484 entre Vic, Sant Miquel de Balenyà (connexió amb R3) i Collformic, passant per Seva i el Brull, i la 442 de Vic a Viladrau, passant per Sant Miquel de Balenyà (R3) i Seva. Totes estan operades per Sagalés.

es línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi, així com bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona i que permeten el transbordament tren-bus, ja que les línies tenen parada en estacions de tren i Ferrocarrils de la Generalitat i faciliten que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i cada administració aporta el 50 % del cost. Té l’objectiu que els visitants facin servir el transport públic per arribar als parcs com a alternativa al vehicle privat. A més, el Bus Parc permet realitzar diverses excursions i itineraris lineals i connectar diversos punts del parc.

Aquesta iniciativa és una de les accions emmarcades en l’Agenda 2030, i que coincideix amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) per al foment d’una mobilitat menys contaminant i més eficient i responsable. Està inclosa en els plans d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de cada parc, i es una bona alternativa per accedir als espais naturals evitant fer ús del vehicle privat i evitar els problemes d’aparcament i de saturació en determinats indrets.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 20:46