Nou tràmit d'Habilitació de llars compartides

Dilluns, 11 d'octubre de 2021 a les 00:00

Ja es poden tramitar les habilitacions de llars compartides des de Canal Empresa de la Generalitat, únicament de forma telemàtica. Una llar compartida és un allotjament turístic on el titular cedeix habitacions i comparteix l'habitatge amb terceres persones a canvi de diners i per una estada igual o inferior a 31 dies.

Accés al tràmit

A partir del 06/08/2021 es poden tramitar les habilitacions de llars compartides des de Canal Empresa, únicament de forma telemàtica.

Una llar compartida és un allotjament turístic on el titular cedeix habitacions i comparteix l'habitatge amb terceres persones a canvi de diners i per una estada igual o inferior a 31 dies.

És important ressaltar que: 

  • El titular (sempre persona física) pot ser el propietari de l'habitatge o una persona expressament autoritzada per aquest. El titular ha de residir efectivament a l'habitatge i estar-hi empadronat.
  • Abans de fer el tràmit cal consultar a l'ajuntament si existeix alguna limitació o suspensió d'aquest tipus d'activitat en el municipi. Podeu fer la consulta a la seu electrònica de l'ajuntament on està ubicada l'activitat.
  • En el cas que es faci el tràmit i al municipi hi hagi acordada una suspensió d'habilitacions d'aquesta activitat (com per exemple passa a Barcelona), la comunicació es tindrà per no presentada i, per tant, no generarà cap acte jurídic.

 

Us recordem que a l'enviar el formulari cal que us identifiqueu amb certificat digital o idCAT Mòbil. Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Darrera actualització: 11.10.2021 | 15:00