La Fundació RIVUS, La Xarxa i Vallès Visió presenten la sèrie documental ‘Gent de riu’

Divendres, 12 de gener de 2024

El primer capítol es podrà veure aquest diumenge, 14 de gener, a les 22:30 hores, a través de les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+

Es tracta d’una sèrie documental de 13 capítols amb un seguit d’històries que giren al voltant de les conques del Besòs i de la Tordera

Gent de riu és un projecte audiovisual coproduït per Vallès Visió, La Xarxa Audiovisual Local i la Fundació RIVUS, amb la col·laboració del Consorci Besòs Tordera i el patrocini de les empreses AGBAR, Aquambiente i Drenatges Urbans del Besòs (DUB). El riu és fonamental en l'equilibri de la vida i en la preservació dels recursos hídrics. Aquest és el nexe comú dels 13 capítols de mitja hora de durada que conformen aquesta sèrie.

Gent de riu dona visibilitat a un element integrat a la nostra societat i que s'ha vist alterat pels efectes de la pressió industrial i demogràfica de mitjan segle XX. Ens mostra el riu com a espai natural i vertebrador de societats, que redescobreix un entorn ple de vida i comparteix històries humanes que el descriuen. En un moment en què els recursos hídrics prenen un nou valor, Gent de riu es fixa a comprendre la fragilitat dels ecosistemes que els sostenen i el paper que tenim per conservar-los.

Cada un dels 13 capítols ens ofereix diferents perspectives sobre la nostra relació amb el medi fluvial i sobre com l'aigua ens fa de mirall. Una proposta documental, de base divulgativa, que transcorre a les conques del Besòs i de la Tordera, exemples dels rius mediterranis. I ho fa amb reportatges, entrevistes i testimonis que tracten aspectes tan diversos com voluntariat, sanejament, biodiversitat, patrimoni, història, educació ambiental, etc.

El Besòs i la Tordera han vist com al seu voltant s'han construït, al llarg de la història, ciutats, indústries, infraestructures... que han anat modificant i escrivint la seva història. Gent de riu esdevé un aparador on trobar, reflexionar i donar a conèixer totes aquestes casuístiques.

La sèrie ha comptat a més amb. Durant 13 setmanes 'Gent de riu' estrenarà un nou capítol cada diumenge a partir de les 22:30 hores a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+.

Podeu veure aquí el teaser de la sèrie.

Darrera actualització: 12.01.2024 | 08:44