Increment d’infeccions per Covid-19

Dijous, 30 de juny de 2022

El Govern recomana l’ús de mascareta en espais interiors, especialment, per a les persones vulnerables

Les prediccions situen un pic de contagis la segona i tercera setmanes de juliol

La Secretaria de Salut Pública destaca que la taxa de COVID-19 és de 404 per cada 100.000 habitants i demana prudència. No obstant això, les xifres de pacients ingressats a l’UCI per Covid està en mínims històrics perquè la població catalana està molt immunitzada i ben vacunada.

D’altra banda, la variant BA.5, molt més transmissible que la variant BA.2, està guanyant terreny i, en els propers dies, la xifra de visites a l’atenció primària es duplicarà, arribant a les 25.000 o 30.000 visites diàries quan s’arribi al pic de contagis.

 

Situació epidemiològica actual

Les últimes dades de la setmana epidemiològica 25, del 20 al 16 de juny del 2022, mostren que es manté la tendència en ascens de les IRA, tot i que de manera menys marcada, a causa de l’augment de la COVID-19, que ja representa el 60% de les infeccions circulants. La proporció de les variants BA.4 i BA.5 continua augmentant i ja representa entorn del 60% del total de les mostres seqüenciades. La taxa d'ingressats en llits convencionals per aquesta malaltia també continua en ascens, arribant fins als 1.762, tot i que la COVID-19 no és la causa de l'ingrés en la majoria de casos. La taxa d'ingressos per COVID-19 en crítics mostra una lleugera tendència a l'ascens, actualment se situa en els 46, i la mortalitat continua en descens.

 

Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya

El Departament de Salut va activar la setmana passada el nou web del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC), que té per objectiu el de monitorar els virus respiratoris -grip, Covid i altres-, recollir els canvis de tendència i millorar la caracterització microbiològica dels virus circulants. S’actualitzarà de manera setmanal els dimarts durant tot l’any i inclourà, també, informes setmanals.

Darrera actualització: 30.06.2022 | 13:08