Fogars de Montclús disposa de un nou servei d'arquitecte municipal

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 00:00

Aquesta setmana el Consell Comarcal ha iniciat el servei d’assistència tècnica en arquitectura a l’Ajuntament de Fogars de Montclús.

El Servei d’assistència tècnica en arquitectura del Consell Comarcal incorpora Fogars de Montclús a la llista de municipis on presta servei.

Amb aquesta incorporació, ja són 9 els ajuntaments que disposen ara d’aquest servei d’arquitectura: Caldes de Montbui, Cànoves i Samalús, Lliçà de Vall, Montseny, la Roca del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent i Fogars de Montclús.

El Servei compta amb un equip de 4 persones titulades en arquitectura directament destinades a ajuntaments. Les funcions del servei comarcal d’assistència en arquitectura són:

  • Planificar, proposar, dirigir i/o executar, fer el seguiment i assessorar sobre els projectes, programes, actuacions, ordenances i contractes de serveis en l’àmbit de l’arquitectura.
  • Informar i dur a terme inspeccions i controls de competència municipal en matèria d’arquitectura sobre les obres, instal·lacions i establiments.
  • Informar, proposar i dur a terme inspeccions i controls de competència municipal en matèria d’arquitectura sobre les obres i infraestructures de companyies de serveis.
  • Informar, proposar, elaborar projectes i documents tècnics, dirigir, dur a terme coordinacions de seguretat i salut, dur a terme inspeccions i controls, fer el seguiment i assessorar sobre el planejament urbanístic i sobre les obres, equipaments i serveis de titularitat municipal, en l’àmbit de l’arquitectura.
  • Atendre consultes relacionades amb les funcions anteriors.
  • Col·laborar amb l'Ajuntament en la resta de tasques pròpies de l'àmbit de l’arquitectura.

Servei comarcal d’assistència tècnica

El Servei comarcal d’assistència tècnica (SCAT) presta servei actualment a 20 ajuntaments de la comarca. L’SCAT inclou serveis en enginyeria, arquitectura, medi ambient, salut pública i mobilitat.

L’equip de SCAT compta amb 20 persones: 8 persones en enginyeria, 4 en arquitectura, 2 en salut pública i 1 en ciències ambientals. En total, 15 persones directament destinades a ajuntaments, a més del personal administratiu (2), coordinació (2) i el cap de l'Àrea.

La valoració d’aquest Servei per part dels ajuntaments és superior al 9, per exemple, en la professionalitat del personal. La valoració global es troba entre el 8 i el 10. El personal polític, tècnic i administratiu dels ajuntaments el recomanaria a un altre ajuntament en el 97,3% dels casos, segons consta en la darrera enquesta de valoració efectuada el 2019.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 13:24