Especial d'Un cop de mà 'Per un ús no sexista de la llengua'

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 01:00

El 8-M és el símbol d'una història de segles en lluita. El 8 de març commemorem el feminici d'un grup d'obreres del tèxtil que van morir cremades a Nova York mentre reivindicaven els seus drets laborals fa més d'un segle, però també totes les dones, de tots els temps, que han lluitat i lluiten per assolir la igualtat real i efectiva. 

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el CPNL publica l'especial d'Un cop de mà 'Per un ús no sexista de la llengua', en què trobareu un seguit de recomanacions perquè l'ús de la llengua reflecteixi els canvis que s'han produït al llarg del s. XX en la societat occidental moderna, amb la incorporació de les dones en tots els àmbits de la societat.

Document Per un ús no sexista de la llengua.

Per accedir-hi, cliqueu damunt de la imatge:

El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental publica cada mes un qüestionari lingüístic.  Un cop de mà. Rumia i encerta-la!

És un qüestionari breu sobre qüestions de llengua en què heu d’omplir buits, triar opcions i escriure solucions.

Com funciona? Després de respondre totes les preguntes, cliqueu “Envia". A la pantalla que s'obrirà, cliqueu "Mostra els resultats" per veure'n les solucions i saber si heu respost correctament. També us apareixeran comentaris i enllaços a l’Optimot i a números antics d’Un cop de mà per saber-ne més.

Seràs capaç de respondre correctament les 5 preguntes? Posa't a prova!

Trobareu tots els números d'Un cop de mà. Rumia i encerta-la! penjats a la pàgina web del CNL del Vallès Oriental:  http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoriental/publicacions.html?CATEGORY2=1242. 

Darrera actualització: 08.03.2021 | 13:14