El Consell Comarcal i MicroBank subscriuen un conveni de col•laboració per reactivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

Divendres, 23 d'octubre de 2020 a les 00:00

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros.

Amb la signatura d'aquest acord per a un any, prorrogable a quatre, s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora a la comarca, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros, finançament màxim fins al 100%, tipus fix del 5,9 sense garantia real, termini amortització 6 anys, carència 6 mesos i fins al 20% del crèdit es pot destinar a circulant. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat del Consell Comarcal.

Les sol·licituds de microcrèdits ja es poden presentar al Consell Comarcal, que les derivarà a CaixaBank, que gestionarà la petició a través de la seva xarxa d’oficines, assessorant i realitzant un seguiment dels projectes.

Darrera actualització: 30.10.2020 | 12:19