Plaga del bernat marró marbrejat

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 00:00

A Catalunya (Girona any 2016) es va detectar la nova plaga del bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys), la qual representa un alt risc per als nostres cultius en els quals ja s’hi han detectat danys enguany.

Per tal de controlar les poblacions d’aquesta plaga, en benefici de la sanitat dels cultius, us convidem a eliminar els exemplars que es detectin.

Fitxa de la plaga
Tríptic informatiu
Guia tècnica per a la identificació de l’Halyomorpha halys

Aquest insecte viu als parcs i jardins a la primavera i quan arriba l’estiu es desplaça als cultius agrícoles. A la tardor, busca refugi als edificis urbans i construccions diverses per passar-hi l’hivern. Tot i que la seva presència pot ser molesta i crear alarma, no representa cap risc per a les persones ni els animals domèstics.

Aquests insectes es poden capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa que la temperatura ambiental és més baixa; al migdia, estan més actius, costen més de capturar i volen. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 09:58