Neix ItineraRius, un nou cicle de caminades pels entorns fluvials del Besòs i la Tordera

Divendres, 31 de març de 2023 a les 00:00

Es tracta d’un cicle de caminades pels entorns fluvials de les conques del Besòs i de la Tordera que enceta el Consorci Besòs Tordera juntament amb la Fundació RIVUS.

ItineraRius neix amb l’objectiu d’acostar d’una manera respectuosa i conscient la ciutadania als rius d’ambdues conques, descobrint camins fluvials plens de patrimoni natural, hidràulic i històric, així com de biodiversitat, dotant així de valor afegit la part esportiva d’aquest tipus d’activitats. L’objectiu és dur a terme unes tres caminades anuals que es repartiran durant els mesos de primavera i tardor.

Aquestes caminades es dissenyaran tenint en compte les peculiaritats de cada zona i buscant complicitats amb el territori.

La primera d’aquestes caminades tindrà lloc el 16 d’abril a l’entorn del riu Tordera al seu pas per Santa Maria de Palautordera sota el títol “La força de l’aigua”. Es tracta d’un itinerari d’uns set quilòmetres durant el qual ens acostarem al patrimoni hidràulic de la zona, com molins, fàbriques i ponts. La caminada començarà a les 9:30 del matí a la zona del Temple. D’entre els punts d’interès de l’itinerari s’inclou una visita guiada a l’EDAR Santa Maria de Palautordera.

La segona està prevista per al 14 de maig i s’inscriu dins la iniciativa Let’s Clean Up Europe, consistent en la recollida de residus del medi natural. En aquest cas, els participants podran col·laborar amb el manteniment i la preservació del tram del riu Besòs comprès entre els municipis de Montornès del Vallès, Montmeló i Martorelles. Les persones interessades tindran opció de dur a terme una visita guiada a l’EDAR Montornès del Vallès.

En aquesta ocasió, els participants podran escollir iniciar l’activitat a les 9:30 del matí a la Plaça de la Vila de Montmeló, des d’on s’iniciarà el recorregut en grup a peu fins al riu, o a les 10 davant l’EDAR Montornès (polígon Can Buscarons), on s’instal·larà tota la zona de recollida, avituallament i tallers per a la mainada.

Totes aquestes caminades són gratuïtes, tot i que requereixen inscripció prèvia. A més, a tots els participants se’ls lliurarà avituallament i una bossa dissenyada amb el logotip que acompanyarà tots aquests itineraris. Es preveu que a la tardor tingui lloc la tercera i darrera caminada d’enguany.

Vegeu CARTELL #itineraRiusTordera
Vegeu CARTELL #itineraRiusLetsCleanUp

Darrera actualització: 31.03.2023 | 14:23