Treballant per un turisme sostenible

Dimarts, 23 de gener de 2018 a les 00:00

Des de l’any 2010 el municipi de Fogars de Montclús ha estat participant en la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny.

És un reconeixement d’abast europeu que ens avala com a destinació turística on treballem per minimitzar els impactes negatius del turisme en el nostre entorn i potenciar els avantatges d’aquesta activitat per a les empreses locals.

Què és la Carta Europea de Turisme Sostenible?

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement que atorga la Federació EUROPARC i que acredita que un territori entorn d’un espai protegit disposa d’una estratègia turística sostenible elaborada amb consens amb els agents del territori.

La CETS és definida per la mateixa Federació Europarc com “una eina de gestió que permet als espais protegits desenvolupar el turisme de manera sostenible”.

Es tracta, doncs, d’una metodologia de treball, d’implantació voluntària, que condueix a definir i implantar una estratègia local a favor del turisme sostenible i que és reconeguda per la mateixa Federació a manera de certificació o segell de sostenibilitat turística.

Des de l’any 2011 el Parc Natural del Montseny i els municipis del seu entorn immediat treballem sota el paraigua de la CETS, donant compliment als requeriments de sostenibilitat turística en un parc natural que determina la Federació Europarc.

T’esperem al Montseny, t’esperem a fer turisme sostenible! 

Necessites dormir, menjar, visitar... el Montseny? Tria empreses CETS, tria bé

L’aposta per la gestió del turisme sostenible al Montseny compta amb el compromís del Parc Natural del Montseny, dels municipis del seu entorn i de 17 empreses turístiques que han estat reconegudes per Europarc.

Pots consultar-les aquí: http://parcs.diba.cat/web/turisme-sostenible-als-espais-naturals/la-carta-i-les-empreses/montseny

Darrera actualització: 23.01.2018 | 17:01