Receptes de la Biosfera

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 00:00

Des de l’Ajuntament de Fogars de Montclús fa 2 anys, en diferents estacions, demanem la vostra col·laboració per participar a les Receptes de la Biosfera.

És una proposta que va sorgir el 2016. La xarxa espanyola de Reserves de la Biosfera va impulsar-ne el projecte amb la finalitat de recollir i posar en valor tot el patrimoni cultural immaterial que s’amaga darrera la cuina tradicional i la Reserva de la Biosfera del Montseny va decidir adherir-se a aquesta iniciativa.

Els participants han de presentar un primer plat, un segon o bé unes postres amb productes nostres de la terra i amb l’elaboració de la manera més tradicional possible. La idea és no perdre determinades receptes que avui dia, sobretot per manca de temps, ja no realitzem tant, i és una llàstima ja que al degustar aquests plats, a part de donar un caprici excel·lent al paladar, ens recorda moments viscuts i tradicions familiars boniques.

El passat 31 d’octubre de 2018 es va fer l’entrega de premis als guanyadors de Fogars de Montclús al local Jaume Cullell, aprofitant les activitats de la Castanyada. Les persones que hi van participar són la Laura Rovira, la Clara Rovira, la Concepció Torras i l’Anna Pou, i els plats que es van presentar són:

  • Costella de porc amb castanyes torrades
  • Cigrons amb espinacs i bacallà
  • Pomes farcides de “relleno”
  • Codony

Totes les participants van rebre un obsequi de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona que consistia en un lot magnífic de productes artesans.

Agraïm la presència d’aquestes cuineres magnífiques i us animem a participar en les edicions properes. Doneu a conèixer les receptes tradicionals i no deixeu que caiguin a l’oblit.

Darrera actualització: 01.04.2019 | 13:58